Bröllopsminnen

Hallondröm med en svepande vind av hjärtan på tråd. Så beskriver jag denna lekfulla men dock så elegantfulla brudbukett och de små tärnbuketterna som jag gjorde i september.

Önskan om rosen "Heaven" och hjärtan på tråd fick ha den betydande rollen i buketterna, men rosen "Acito" och en okänd vacker ros i blek rosa fick leka med för att väcka buketten till liv...

HUNDra % exponering

Under mina sista timmar i butiken fick jag som uppgift att exponera om skyltfönstret med fokus på Mateus keramik. Och varför inte lyfta fram höstens svulstiga färger och råhet i en industriell sfär, men givetvis med en nypa fransk lyx för att poängtera att vi är på Grönbergs Interiör.
*
Utifrån, bland allt det gröna...
*
Industriellt och grafiskt med hårda ytor blandat med mjuka textilier.
*
Mateus keramik blir så otroligt vackert om man lägger ner lite hjärta. Här har jag blandat färgerna sand, plommon och ocean.
*

Ett fint återseende av Bulldoggen Signe som gästar butiken. Hon passar perfekt bland allt annat keramik och får hedersplatsen i skyltfönstret!
*
Det känns som ute när det är inne... De hårda materialen är råa och kalla, men mjukas upp av varmt ljus och feminina former.
*
*
*
Jag har här jobbat med ett öppet skyltfönster som ger rymd för sälj. På insidan har jag exponerat svarta krukor från Pottemakaren som här går perfekt ihop med skyltfönstrets moderna råhet.
*
*
En liten notis är att det blev rena rama hunddagiset i omexponeringen. Vår gamla vän Signe, bulldoggen fick hedersplatsen i skyltfönstret, de små terriarna kom passande med leveransen och fick stå stöd åt dörren, samtidigt som två kunder med hundsällskap kom på besök och sniffade lite tveksamt på de två gjutna terriarna vid entréen.
Verkligen HUNDra % fart denna dag!
*

I verkliga blomstervärlden!

Nu har jag avklarat praktikperiod två med fart och fläkt. Blommor, blommor, blommor i fulla lass, med ett och annat smakprov på snickarglädje. Återigen styrde vindarna mot Grönbergs Interiör för att fördjupa mig i blomsteransvaret och ombyggnationer för att förbättra och förnya- vilket man som butikskommunikatör går i gång på!
Under mina veckor inhandlade jag butikens blomster på Partihallarna. Två gånger i veckan fick jag vakna till liv med en biltur genom Göteborg för att inhandla nya vackra blommor. Och såhär kunde det se ut vid kassan...
*
*
Den nya sorten av cyklamen heter "Vouge" och smyger försiktigt in i folks hjärtan.
*

Varje måndag fick jag göra butikens veckobeställningar. Här får liljorna doppa fötterna i en vas som jag klätt med tidningsark från en musiktidning, vars härliga motiv passar suveränt i miljön på salongen "Diva".
*
*
Elegant punkigt.
*

Ombyggnation och uppfriskande vindar av blomsteravdelningen!
Under mina veckor i butiken fick jag planera och exponera om blomsteravdelningen. Önskemål från butiken var ett luftigt intryck, mer sälj och att lyfta fram vissa produkter. Jag fick även tillfället att pröva nya idéer och möblemang, arbeta i färg och utforska nya tillvägagångssätt. Detta är det bästa jag vet!
*
Mitt i omexponeringen!
*
Vy från entréen över den nyexponerade blomsteravdelningen.
*
En lite kul idé med ett svävande glasbord.
*
Den antika kaffekannan och sockerskålen får delad förstaplats på det svävande glasbordet.
*
Jag har här jobbat i nivåer. Genom fågelburen har jag bundit samman det svävande glasbordet med varubordet.
*
Höstiga, mustiga färger får stå i centrum!
*
Alla får plats! Kuddarna från Mimou får göra sitt under bordet.
*
En fräsch vit och lime avdelning på gamla kistor.
*
Det tidigare oanvända skåpet får nu fyllas av blomster och krukor.
*
Luftiga men ändå rubusta möbler i zink ger en lantlig, lyxig känsla tillsammans med rosa och krämfärgade blommor.
*
Härliga buketter får stå i fokus!
*
En del av mitt lilla projket var även att tillverka hållbara skyltar som kan återanvändas.
*
Ute men inne. En känsla av trädgårdslyx!
*
*
De krusiga cyklamerna får en ärofylld plats på det söta sängbordet.
*
fortsättning följer.....

RSS 2.0