Vernissage

Önskar jag hade mig en egen ateljé att fly till. Där jag skulle dansa naken i färg och kleta med kritor på vita dukar och väggar!
Nu är verkligheten en annan, men man kan ju få låtsas att endel av köket är just en ateljé. Här fortsätter förberedelserna inför arbetsprovet jag ska göra inför höstens utbildning. Provade ivrigt mina nyinköpta kritor jag hade tänkt jag skulle använda som färgsättning av mönstret, men blev djupt besviken över mitt kladd! Bäst att ta till vanlig, hederlig tuch och lite akvarell..



sakta men säkert framåt...





Undangömd i en låda där jag letade efter mina akvarellfärger hittade jag lite skisser och målningar jag gjort. Kanske jag ska börja ha mina pennor framme så lusten kan ge avtryck lite lättare...

 

någonstans i Stockholm, Prag eller Paris...(akvarell)

 

 

Denna gjorde jag när vi hade temat Astrid Lindgren i skolan.
Åh kära tant Astrid har gjort många fina sagor!







lite mode, skönhet och uttryck

















ovesäntligt egentligen, inga konstverk att leva på, men uttryck och känslor som ibland måste släppas fria.

Tack för mig!

***


Skaparlust med blicken framåt



Nya steg. Kanske är så dags att blicka framåt nu, satsa och ha en vilja och veta om vad som kan tänkas vänta runt hörnet. Där ser jag en liten butik med massor av blommor, fina inredningsdetaljer och kanske ett litet café bredvid där det luktar nybakade bullar och doftpelargon. Men för att komma dit, just till det där rätta hörnet krävs lite ansträngning, veta och vilja helt enkelt.
Bäst att ta saker och ting i egna händer tycker Tummelisa. Därför har hon tagit sig för att fullfölja ansökningsproverna till drömutildningen som startar till hösten; Handelsakademins utbildning "butikskommunikatör"!
Trots att fröken har många demoner inom sig som velar och klagar, anser att det inte tjänar någonting till, så blir hon eld och lågor när hon läser temat för årets kreativa prov;

"Du ska hämta din inspiration från konstnärens ateljé och formge ett mönster som ska användas till ett lakanset. Materialvalet, samt tillhörande beskrivning skall bifogas. Valfri teknik, ej dator!"


Min inspiration och tankar flög mot skyn och växtlivet med en mix av 60-tals retro








..och detta blev resultatet såhär långt...


 


nu krävs lite finlir, färg och profesionell tuch på det hela ;)






resan fortsätter...







Uppåt väggarna


En återblick på mitt spontanköp på Holmens Marknad förra veckan; Egentligen på jakt efter en praktisk och snygg byrå eller andra nödvändigheter, men sprang förbi ett stort bord med massor av lådor med LP-skivor. "Vänta lite nu...", tänkte Tummelisa och vände om, snegla lite fint på de första omslagen. "Nej, nej" sa Fröken Pryd. "Vad ska du nu med gamla LP-skivor till! Luktar äckligt och påminner om gamla raggare från 60-talet." Men på secon hand är allt tillåtet och där vid alla LP-skivor blev vi ståendes, bläddrande efter de allra snyggatse omslagen, vilket visade sig i kärlek vid första ögonkastet. Mina tre favoriter är nu värda att ramas in!



Nu äntligen kan de få pryda min nakna vägg i vardagsrummet. Och jag är riktigt nöjd med resultatet!











vårtecken


Efter tunga, mörkar vinterdagar blir det som att födas på nytt när vårsolen vågar sig fram. Bländad och tagen. Att andas in vårdoften, den kalla, friska som öppnar upp varje cell i kroppen. Jag känner den efterlängtade värmen mot mina bleka kinder när jag strosar längs älven i Trädgårdsföreningen denna vackra tisdag. Lyx och flärd att få vara ledig och uppleva frihet och de första vårvindarna- de är snälla och smeker snällt idag..



Livet är vackert såhär års. Åtmistone när snön knarrar under stövlarna och solen ler. Det tycker både jag och farbrorn bredvid mig där vi sitter på bänken vid solväggen. Han har brett ut dagens metro på sin sittplats och ler snällt mot solen. Han och hans rock luktar gubbe, men en snäll sådan, och våren va där för honom och mig...






Snart är det påsk! (jag som aldrig varit för ägg och fjädrar förr!)
Men sådär lite lagom, kala grenar, lökar och ägg till frukost kan jag tänka mig. Har kommit på mig själv strosa runt och sukta efter vårtecken även i butikerna. Har fått mig en liten favoritrunda där jag har märkt att jag får extra mycket inspiration och energi...

följ med!



Förbi kungsportsplatsen och in i saluhallen; en ny värld öppnar sig av dofter som jag tänker mig måste varit de samma sedan i mitten av 1800-talet...




BLOMRUM

Mitt emot saluhallen fortsätter jag in genom Torgpassagen, där nya dofter möter mig, nu den bitande men friska av tvålarna och badbomerna i butiken Flush, och sedan den underbara, milda doften av vår i blomsterbutiken Blomrum. Åh va jag älskar den här butiken!





Kanske det blir dessa krukor som får pryda mitt somvumsfönster.
Ljusrosa krukor från Blomrum från 169 kr.




...upp på vallgatan, förbi Granma´s och lite längre ner in genom Victoriapassagen där det doftar nybryggt kaffe från DaMatteo och choklad från Flickorna Kanolds chokladbutik. Det här är jag uti fingertopparna och jag suktar den loja, härliga sidan av storstad där den är som bäst!



Retrotuch i mina 2rum&kök



Små steg blir stora i mina 2rum&kök. Samma takt som våren närmar sig växer idéerna och planerna fram,- sakta men säkert med andra ord. När det gäller shopping har jag någonstans fått lära mig att det ska kittla till i magen när jag funnit det rätta, - en ström av fjärilar i magen har levt loppan på Holmens Marknad idag!

Lite av dagens fynd:



Någonting fick mej att falla pladask för den här stackars byrån. Den är under sina repor värd mer än sina 60 kr tycker Tummelisa. En rejäl puts, ny vit färg och nya beslag så vips blir det en riktig pärla!





Fina galgar för 2 kr/st, röd box för 30 kr och LP-skivor för 10 kr/st att pryda väggarna i vardagsrummet med!
(Inga idoler eller schlagers - endart för sköna omslagens skull)




Andra favoriter just nu är:



Mina söta knoppar i hallen. Köpta hos "Rum för Inspiration" i Haga

Jord, vår och lermull, kroppar och blomsterprakt.



Det är något visst med burkar. De är farscinerade och bär på goda hemligheter. Fyndig äggklocka i bakgrunden från mamma i födelsedagspresent som jag ännu inte listat ut när den vill ringa.

Kanske den här väggen blir svart en vacker dag. Men ännu får den bära mönster och prydas av fyndhyllan ifrån vinden med mina söta ramar, inköpta på julrean -08 på Hemtex.




...forsättning av godsaker ifrån 2rum&kök uppdateras inom kort..

RSS 2.0