Nu är det dags att vakna till liv mina små bebisar!


Nu är det vårkänslor hemma hos mig. De här små knottarna har fått vatten om fötterna och kommer blomstra fint på fönsterkarmen i sensommar!




Vill du också ha fina pelargonier?

För Pelargoner gäller värme, sol och kontinuerlig näringstillförsel under växtsäsongen. Vattna dem sparsamt! Ungefär var fjortonde dag brukar vara lagom.En tumregel är att om plantorna får mycket ljus krävs det också mer vatten. Krukorna måste ha rätt storlek så att plantorna kan utveckla ett bra rotsystem.
Jorden skall vara mullrik, välgödslad och helst uppblandad med lecakulor. De tycker om näring under växtsäsong och gärna lite tillskott av kalk i början av säsongen.


När de vilar. . .

På vintern har pelargonerna sin viloperiod och vill då stå i sval temperatur, +10--15 grader och relativt ljust. Jag hade mina i fönstret på vinden i år, frostfritt med ändå en gnutta ljus. 
Du bör väcka upp dina pelargoner efter vintervilan i februari, senast i första hälften av mars. Då planterar du om dina plantor i frisk och fräsch blomsterjord. Därefter väntar du någon vecka innan du börjar klippa ner dem så att plantorna hinner komma igång med sina rötter.


Stiklingar. . .

Det jag gjort idag är att jag tagit sticklingar ifrån plantan. Det går att ta sticklingar året om, helt beroende av om du kan ordna med en bra belysning. Vanligast är dock att föröka med sticklingar från slutet av februari fram till september.Skär av sticklingen från moderplantan omedelbart ovanför ett bladpar. Optimalt är att ta en stickling från ett friskt skott som inte tidigare blommat, men pelargoner är lättrotade och det går att ta sticklingar från såväl ganska kraftiga stambitar som relativt späda skott. Exakt hur stor en stickling skall vara beror lite på vad det är för typ av pelargon. Naturligt blir de mycket mindre på dvärg- och miniatyrsorter. För bästa resultat bör sticklingen ha cirka tre blad.

Lycka till!


 


EDENS flowers chocolate & coffeebar

Ännu mer lek och skoj i skolbänken med projektet som för mig lika väl kunde vara en del av min framtidsdröm. Slutarbetet i kursen visualiseringteknik var att redovisa en egen påhittad butik genom skisser, grafisk profil samt genom bildkollage och annons. Utifrån en lokalskiss fick vi själva inreda och sammanställa ett koncept av en butik. 
För mig var det självklart. Min drömbutik edens skulle äntligen få tillfälle att formges i bild och text.


detta är edens . . . .

    





logga med bild- & materialkollage

"Hos edens upplever du det unika samspelet
mellan hantverk och design, såväl i varje pralin som blomsterknopp."


Eden är en butik som grundar sig på lust, drömmar och starka visioner. Vi finns till för att förmedla känslor och uttryck genom såväl blommor och interiör, som njutningsfull choklad och fikastunder. Detta är en butik för dig som suktar efter närhet till natur och njutning, som vill bli hänförd av vackra kreationer och som söker ett noggrant utvalt sortiment av högsta kvalitet.

I vår blomsteravdelning finner du blommor, växter och inredningsdetaljer, samt vissa aktionsfynd. Vi har ett brett sortiment av snittblommor och växter, och vi inhandlar alltid växter av högsta kvalitet efter säsongens utbud. Vi arbetar för att förverkliggöra dina önskemål såväl i glada som i sorgsna stunder.
Vår choklad- och kaffebar erbjuder dig ett brett sortiment av choklad och kaffe, samt nybakade kakor efter säsong som är bakade utifrån ett ekologiskt tänk i vårt egna kök. Vi är mycket stolta över den högklassiga chokladen och pralinerna från Berzelii Choklad, ett företag från Göteborg som har tillverkat praliner sedan 2002. Hos oss kan du sitta ner och avnjuta alla smaker och upplevelser, eller ta med dig dina utvalda favoriter hem.



Butiken i bild



butiksskiss




fasadskiss




tvåpunktsperspektiv av blomsteravdelning




vertikalproduktion över snittkyl och exponeringyta


   

detta är detaljskisser över exempel på exponeringar eller kreationer som kan göras runt om i butiken




tvåpunktsperspektiv av caféyta





grafisk profil av logga, visitkort, prisskylt, brevpapper, presentkort




edens helsidesannons i GP inför premiärhelgen

   



by edens
. . . . . . .



lek o skoj i skolbänken- nu med söta sommardofter

Skolstart efter LIA-perioden på INDISKA och jag får åter igen leka fritt i leksaksfabriken!
 Här är allt tillåtet och jag får blomma ut bland konstnärliga kreaktioner, färg och form.
Denna veckan har vi gått igenom de grunläggande hantverkskunskaper såsom att måla, tapetsera och göra schaloner på vägg.
Första dagen fick vi som hemläxa att välja en valfri bild som vi blivit inspirerade av. Dagen efter fick vi reda på vår uppgift som var att bygga en miljö tillsammans med sin egna vägg som vi målat eller tapetserat. Miljön skulle utgå ifrån bilden vi valt.

 

Jag valde denna härliga bild eftersom jag ville utmana mig själv med att arbeta med färg och livfullhet.
Under arbetets gång utvecklade jag idén att bygga en miljö för en accessoar-butik som exponerar ett skyltfönster för en sjal-kampanj sommaren 2011. Detta blev resultatet:

 
 

Känsla av hallonsorbet, sommar och glädje.

 
 

För mig gav min bild en energikick av exotisk växtlighet och sommarbär. Jag valde att arbeta med rött och rosa i harmoni och att leka med blommor och bär som kommer igen i hela exponeringen. 
Torson har flera sjalar och tyger omkring sig, samt bär och blommor jag limmat på plats.

 


Ett kakfatt fyllt av sjalar, bär och grönska!

* * * * *


RSS 2.0