i väntan på våren

 

 

I jorden vilar ännu vårlökarna, men hemma hos Tummelisa gror det minsann! Bäst att ta tillvara på det lilla som bjuds av hoppet om våren och krassefröna på köksbordet vill då tro att det är så dags att maka sig i jorden. Alltid känner jag mig lika händig när de små busarna spritter ut med sina två små näpna blad, - att jag ännu lyckats komma ihåg vattningen! För det är det enda som faktiskt behövs om det ska bli krasse på smörgåsen, att de små fröna får va våta om fötterna.

Och extra god blir ju den man ordlar själv. Prova du också! =D

 

 



 

P.S. för nyfikna syster kan jag hänvisa till att fråga efter Berros de jardin i den spanska trädgårdsandeln, eller det latinska namnet Lepidium sativum, som vi här hemma kallas för smörgåskrasse. Du strör de små söta krassefröna direkt på ett tunt lager jord, utan jord över. Om du vill slippa att få jord på mackan kan du så på fuktig bomull. Redan inom det första dygnet kan du se hur dom börjar maka på sig och inom tre dagar kan du klippa av de små gräsliknande krassen. Supergott och dessutom med massa vitaminer som passar på smörgåsen och salladen.

Lycka till syster! ; )

 

 

 


 


Blomsteräng i sängkammarn...



Fröken Pryd har varit framme och lekt homestylist här hemma. Fixat och trixat, pekat och befalligt. Mycket har blivit gjort, - till och med har hon fått Tummelisa att så krasse och plantera om den stackars klematisen i sovrummet. Här tillsammans med min peperomia och min underbara orkidé som fått stå ut med mycket i sitt liv.

 

Här inne i sovrummet har det trollats under dagens lopp och vips har hela väggen bakom sängen slagit ut i blomster!




På något underligt vis måste jag ha öppnat mina ögon och breddat mina vidder och välkommat in mormors romantiska drömmar till mitt sovrum!



Här vid min vackra sommaräng ska bänken bytas ut mot en egen version av Walk In Closet.
Jag har såklart hittat massa ögongodis som gett mig inspiration till mina kommande planer. 
Njut!



... like wet bedtimestories ; )


snöflingevals




Uppkrypen i soffan tittar jag ut på flingorna som faller till en snöstorm. Dom liksom virvlar runt o tycks dansa sin egna snöflingevals...


Utanför dansas snöflingevals,

som om ingen vår fanns.

Obekymrad från tö och varma vindar,

dansas här en drömmande dans.

För verkligheten och stunden,

i en snöflingevals... 









Morgonstund har guld i mun

13 Februari 2010

 

 

Det är såhär det ska va varje morgon.!

Är inte frukoststunden den allra bästa av alla stunder på dagen. Oavsett hur än tiden rinner iväg mot jobb o fart o fläkt infinner man sig alltid i sin lilla frukost. Och med denna vackra och mest underbara bild framför sig varje morgon kan man inget annat än att njuta och drömma sig bortom havets gränser.

Själv sitter jag i mitt kök, inviren i favoritfilten min för att stänga bort februarikylan som biter sig fast på fönderbläcket. Kaffedoften delar första plats med det nyinköpta tiramisu-ljuset, ägget är perfekt (ledsen mamma men får fortfarande ta tiden på mobilen- äggklockan jag fick av dej i födelsedagspresent vill inte ringa!).

 

Frukosten är serverad!

 


CitYWeekend


STOCKHOLM.STOCKHOLM.STOCKHOLM


Stockholm är full av inspiration och vackra ting som är funnet för kreativa eldsjälar. Massa härligt ögongodis, nya idéer och sätt att vandra. På inte tal om atmosfären som osar modern rusningstrafik och storstad från svunnen tid på en och samma gång.
Lilla jag i stora stan över helgen på kort vesit hos vännen min och hennes blivande man. Tiden sprang bort bland allt vimmel, men mitt i alltihop ramlade vi på en massa sköna gator och ställen som jag blev stormförälskad i och som jag vill dela med mig av.

Beskåda och njut!

Massa sött krimskrams och kläder i andra hand. Butiken är inredd med omsorg vilket man blir kär helt kär i. värt ett besök!


"JUDITs inriktar sig på 60- och 70-talsmodet. Men sortimentet består även av godbitar från andra årtionden såväl som dagsaktuella märken och mode". Hornsgatan, Södermalm.


www.kamelo.se

Blev helt förälskad i keramiken KAMELO i en gudomlig butik på Söder.
Ett alternativ till min andra kärleksserie "Mateus"- Tydligen ugnsfasta och diskmaskinståliga.



Roligt blingbling o klänningar. SE UPP FÖR KINAKRAMS!

Fröken Söts alldeles egna butik mitt på Götgatan.
Liten men söt!



Ett drömparadis med massa söta läckerheter i skyltfönstret för oss brödälskare. Synd att passionen hos Blooms personal verkar va ett minne blott. Tummelisa skulle varit där och satt krut i tjejerna! ;)


.BLOOMS.bageri.surdegsbröd.müslibars.plåt.apelsinvatten.chévre smörgås med valnötter & honung.VITT.sementgolv.



Frukost på KA´s Café

.frukostsmörgås. ägg. kaffe. vaniljyoghurt med müsli.

 

 

 

.STOCKHOLM.STOCKHOLM.STOCKHOLM.


Vårdrömmar; vårblommor i håret & ballerinaskor!



Tisdag 2 februari 2010

Känns långt långt borta, men drömmen lever hoppfullt inuti. Trots att snön faller utanför fönstret och beräknas tillkomma med 15 cm det närmaste dygnet, ger bilderna ur SPRING SEASONG 2010 vårkänslorna att kittla i magen. Jag är förvånat glad över årets katalog från H&M som lyckats med en kollektion utöver deras vanliga tråkiga basicsortiment. Vårens kollektion sprudlar vår, fjärilar och puderrosa med det där lilla extra. 
JUST LOVE IT!    




.VÅRKNOPPAR.Vitt, beige. Puderrosa. Rosbroschar. Söta stickade koftor. kamelbrunt. Blå himmel. sunglases from 70th. Khakigrönt. Scarfar i tropical tuch. snygga klackar med öppen tå. FÄRG. voulanger. soft and dusty colours.

enjoy
SPRING SEASONG 2010











 Att tralla på gatan i storstan i nyköpta ballerinaskor, tunna leggings under blommiga volangkjolen- det är livet.. 

 

 

 

 


RSS 2.0